Hundar är lika kloka som 2,5 åriga barn

constructionDOG.gif

Hundforskaren Stanley Coren, vid University of British Columbia har kommit fram till att hundar är lika kloka som ett 2,5 årigt barn. Hunden kan förstå ca 165 ord, har förmåga att lösa komplicerade problem, räkna lättare matte och har andra högre primater än vad forskarna trott tidigare.

Stanley Coren säger att hundarna har tre sorters intelligens: den instinktiva som hunden är framavlad till, den tillämpade som visar hur bra hunden lär sig att lösa olika problem och den som brukshunden har. Bland de senare anses bordercollien vara nummer ett, följd av pudeln och därefter schäfern.

Hunden kan lära sig över 150 ord och de allra duktigaste så som bordercollien kan lära sig upp till 250 ord. Hunden kan också räkna upp till fyra eller fem. Hunden kan också under lek medvetet lura andra hundar eller människor för att få en belöning.

Ni som har hund vet redan mycket av denna studie, för visst har ni alla upplevt hur era hundar lurar varandra genom att tex sno ett tuggben av sin kompis, genom att springa till dörren och skälla och låtasa att någon kommer, kompisen lämnar tuggbenet obevakat och vips så har den andra hunden snott benet:)Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.