Är spenat farligt för hundar?

Ifjol skrev jag om en uppfödare i USA som gav sin hund spenat, då hunden led av någon pälssjukdom. Hunden hade länge gått på olika starka mediciner men blev fort frisk efter att den börjat äta spenat 2 gånger dagligen.

Idag googlade jag på spenat och fann flera olika länkar där man skriver att spenat är farligt för hundar pga Oxalsyran. Men oxalsyran försvinner vid stuvning, är då spenaten fortfarande farlig för hundar?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är spenat farligt för hundar?

  1. Islin skriver:

    Hm det har jag då aldrig hört talas om, att det skulle vara farligt för hundar. Men om den försvinner vid stucning borde det ju inte kuna vara farligt? eller?

    • Dog News skriver:

      Om man googlar på spenat så finner man flera sidor där det står att spenat är giftigt för hundar. Man kan också läsa på djupfryst spenat att man inte bör ge spenat till barn under 1 år pga nitrat. Är det då lämpligt att ge spenat till hundar? Giftcentralen säger att man inte skall ge det till hundar läste jag på ett forum.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.