Leonberger i bagageluckan på en Mazda 626

mazda626.jpg

Mazda 626

Igår då vi gjorde oss redo för att gå in i finalen i Nyköping vid 14 tiden såg jag det mest idiotiska jag sett på en utställningsplats, en man och en kvinna lastade in sin leonberger hund i bagageluckan på en mazda 626, obs ingen combibil!

En leonberger är ca 75-80 cm hög och behöver ett ganska så stort utrymme,hur kan man med att bara öppna bagageluckan och klämma in en hund där för att sedan lungt sätta sig bakom ratten medan hunden ligger nedklämd bak i det mycket trånga bagageutrymmet? Visserligen var det en bil av modellen där bakrutan sitter i bagageluckan men ändå, det fanns knappt kvar en decimeter utrymme till hunden att röra sig på under bilfärden.

Återigen var jag på sådant avstånd att jag inte hann uppfatta registernummret på bilen, tyvärr. En sådan person som behandlar sin käraste vän på det sättet borde inte få ha hund.

Se rasinfo om Leonberger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Leonberger i bagageluckan på en Mazda 626

 1. MHz skriver:

  En 626:a kombikupé har i det närmaste lika stort bagageutrymme som en volvokombi och större än en bmw kombi!Det som skiljer är takhöjden, vilket spelar mindre roll då hundar ändå bör ligga ner då de åker bil om de inte har bur…Vi hade Rottweilern som jag och exet hade i en opel ascona kombicoupé – ungefär samma storlek på bagaget och det var inga problem. Sedan köpte vi en Ford Escort kombi – bagaget var absolut inte större, bara högre i tak…

  • Dog News skriver:

   Det var ingen kombi och denna bil som jag och min man såg kan omöjligt ha lika stort utrymme som en volvokombi?! Då skulle jag kunna förvara min hund i handskfacket på våran bil….där kan den ligga men inte mera precis som leonbergern gjorde i deras bil. Flygbolagen tar inte hundar ombord i burar där hunden inte kan resa sig upp.

 2. MHz skriver:

  Nä – det avr en kombiCOUPE, efter vad du beskrev och en sådan har ett stort bagageutrymme, men en låg takhöjd, då luckan sluttar…Toyota Carina 2 har nästan samma design och de har också ett stor bagage – golvytan räknat – men inte i höjden…

  • Dog News skriver:

   ok, men ”hatthyllan” satt kvar, skall inte hunden ha något som helst ljus under resan? Jag skulle då aldrig tränga in min hund i ett sådant lågt och litet utrymme:(

 3. MHz skriver:

  Nä, med hatthyllan kvar blir det som att sitta i en låda! Dessutom blir en lenberger vansinnigt varm pga av pälsen och behöver mycket luft runt sig…Utan hatthyllan vore det dock ingen större fara – då finge den dessutom en egen ”skylight” från bakrutan! ; )

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.