Hemsida med elhalsband anmäld till KO

Konsumentombundsmannen har mottagit en anmälan om en hemsida som marknadsför olagliga elhalsband för hundar. Hemsidan innehåller anvisningar för hundägare hur de med hjälp av en fjärrkontroll kan ge sina hund elstötar i dresserings syfte.

En hundpsykolog har anmält sidan till Konsumentombudsmannen, hon säger att det är onödigt att bruka våld vid träning av hundar då det finns mängder sätt att dressera en hund på utan våld. Hundpsykologen hoppas nu på att marknadsföringen av elhalsband skall stoppas i Sverige.

Då jag googlade på elhalsband fann jag träffar där hundägare beskriver att de har provat dessa elhalsband som är förbjudna att använda i Sverige. Däremot är det inte förbjudet att innehava dessa elhalsband, men varför skall man äga ett sådant om man inte har för avsikt att använda det?

Olagliga elhalsband

HÄR kan ni läsa mera om elhalsbanden OBS jag vet ej vilken hemsida som är anmäld till KO

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.