Papillion ihjälbiten av sex galna schäfrar

I går kväll attackerades papillionhanen Asterix till döds av sex mer eller mindre galna schäferhundar, som hade slitit sig från en kvinna som rastade hundarna vid Östnora camping söder om Stockholm.

Paret Ann och Bo som äger papillionhanen satt och drack kaffe då de såg en kvinna lite längre bort som rastade sina sex kopplade schäferhundar. Då sprang plötsligt parets båda papillionhundar fram för att hälsa på schäferhundarna, Bo var snabbt framme och plockade upp sina hundar i famnen. Då han var påväg tillbaka slet sig schäferhundarna från kvinnan och kom rusande mot Bo, de högg efter de små hundarna och Asterix hade inte en chans. Bo försökte gå emellan men då var det redan för sent, Asterixa låg livlös på marken.

Hund bets ihjäl av sex schäfrar

Hur många hundar måste dö innan vi kan få se en märkbar ändring i lagstiftningen, en ändring som biter på hundägare som inte sköter sig?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 Responses to Papillion ihjälbiten av sex galna schäfrar

 1. Leif Persson skriver:

  Nu var det så att ASTERIX attackerade först, han var utan koppel.Det skulle aldrig hänt om ASTERIX varit kopplad.Vilket ansvar har ASTERIX ägare för det som skedde ?Var ASTERIX Galen när han utan koppel attackerade ?Springa fram och hälsa, var det Ok att göra det!Frågade man ägaren av schäferhundar om det gick bra?Hundar skall vara kopplade. Ansvaret ligger helt på ASTERIX ägare.

 2. Anita skriver:

  Leif Persson: ansvaret ligger på BÅDA hundägarna. Knähundarna borde ha varit kopplade och schäfrarnas ägare hade uppenbarligen inte tillräcklig kontroll på sina hundar eftersom de lyckades slita sig.De som tycker att kamphundar borde förbjudas borde naturligtvis även vilja förbjuda schäfrar…de kan tydligen bli ”galna” och bita ihjäl små hundar.(OBS! inga raser ska förbjudas. Det borde däremot vara större krav på hundägare)

 3. Cat von B skriver:

  Jag kan inte annat än hålla med Leif, bara för att man har en litenhund går man inte ansvarsfri.

 4. Elisabeth skriver:

  Ja det är ju himla smidigt att vara efterklok, att ”kasta skit” på varandra är aldrig en bra lösning. Men faktum är ju att en liten hund knappast kan ha ihjäl en stor hund, utan det är ju tvärtom. En liten ”bjäbbig” hund eller små-hundar som kommer springande lösa kan ju upplevas frustrerande för en stor hund, blir liksom som ett byte. Men det gäller ju för alla att man ska ha koll på sina hundar oavsett om de är små eller stora. Men min åsikt är att det är oansvarigt att rasta sex schäferhundar ( = en flock hundar) samtidigt, man har inte mycket att sätta emot om dessa inte lyder. Som att be om att få problem och det blev ju så i det här fallet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.