Häst med ryttare attackerades blodig, av kamphund

hästangripenavkamphund.jpg

Då en 14-årig tjej igår i Vestskoven i Albertslund Nord, Danmark var ute och red på sin häst, blev hästen plöstligt attackerade av en kamphund. Hunden hade på ca 100 meters håll fått syn på ekipaget och gick omgående till attack.

Hästen blödde ymmigt efter attacken från kamphunden och flickan chockades svårt av händelsen. Hundägaren hade inget koppel med sig till hunden som nu är omhändertagen av polisen för utredning av vad som skall ske med den.

Vad rör det sig i en hunds hjärna om den utan orsak angriper en häst?

Ny angreb af kamphund

Ridehest angrebet af kamphund

Häst angripen av kamphund

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Häst med ryttare attackerades blodig, av kamphund

 1. Spamtjejen skriver:

  Är det inte mera relevant att fråga sig vad som rör sig i ägarens huvud, som inte kan hantera det djur han/hon skaffat? Sådana här fall kan aldrig skyllas på djuret.

  • Dog News skriver:

   Ägaren har det största ansvaret här, helt rätt, men en helt frisk tamhund skall väl inte attackera ett annat djur?

 2. Transparent skriver:

  Som Spamtjejen påpekar har du glömt bort den viktigaste aspekten; ägaren. Nu brukar du förvisso ignorera detta och skylla allt på den specifika ras som hunden ifråga tillhör. Ditt engagemang här är således vad jag skulle kalla enkelspårigt och oseriöst. Sedan tycker jag det är märkligt hur du förmänskligar hundar. Hundar är inte människor, de har starkare primitiva instinkter. Det fanns nog en orsak till attacken även om du inte kan föreställa dig den. Det är därför man alltid bör ha sin hund kopplad utomhus, oavsett hur väluppfostrad den är.

  • Dog News skriver:

   Skriver man att hundar bör hållas kopplade så blir man ”påhoppad” av hundägare som anser att hunden skall få gå lös. Det är alltid någon som är av annan åsikt vilket gör livet värt att leva;)

 3. Elisabeth skriver:

  Nej det är inte normalt att en hund oprovocerad går till attack mot människa eller andra djur, kan beror på ärvd dålig mental status och/eller dålig uppfostran. Med tanke på att hundägaren inte ens hade koppel med sig så var det väl bra att hunden blev omhändertagen eftersom det verkar finnas en del brister hos den här hundägaren. Är det inte fel på hunden utan på ägaren så kanske den på så vis kan omplaceras till ett bättre liv hos en bättre ägare. Har den dålig mental status så får vi hoppas att det blir adjöss med den för allas bästa.

 4. Markus Gisslén skriver:

  Hej! Denna veckan kan man tävla om jättefina priser till hunden på min blogg! Priserna kommer från http://www.hundskafferiet.se och tävlingen hittar du här: http://markusgisslen.blogspot.com/2009/08/tavling-v-36.html

 5. Spamtjejen skriver:

  Jag skulle verkligen vilja rekommendera en bok som heter ”Cesar och hans hundar”, av Cesar Millan, känd som Dog whisperer på TV. Han kommer ämnet aggressiva hundar närmare än jag trodde var möjligt – en fascinerande bok av en sann djurvän. Där lär du dig förstå vad som rör sig i huvudet på en hund som attackerar, så bra man nånsin kan förstå det. Och varför man aldrig kan beskylla hundar, tama eller vilda, för att de attackerar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.