Kvinna attackerad av kamphund

I veckan blev en kvinnlig cyklist attackerad av en kamphund söder om Varberg. Kvinnan kom cyklandes utanför en förskola då hunden plötsligt gick till anfall mot henne och bet sig fast i kvinnans ben.

Kvinnan försökte skydda sig genom att slänga sig in i en häck och använda cyckeln som skydd, hon fick trots det bitskador på ena benet och ena armen och fick föras med ambulans till sjukhuset.

I närheten av var attacken inträffade befann sig 18 förskolebarn utomhus på förskolans gård, personalen på förskolan gjorde allt för att få in barnen i trygghet så fort som möjligt. Barnen var efteråt skärrade över händelsen och rädda för att hunden skulle komma tillbaka.

Det finns bristfälliga uppgifter om vad som hände med hunden, polisen har uppgett att ägaren själva skulle besörja för att hunden skulle tas av daga men i rapporten finns det bara knäpphändiga uppgifter om vad som skedde. För förskolebarnen var det en dramatisk händelse som säkert kommer att göra sig påmind en längre tid.

Eva räddade dagisbarnen

Eva räddade barnen


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kvinna attackerad av kamphund

  1. Evalotta skriver:

    Det är sådana här artiklar som ger min hund dåligt rykte…VAR i artikeln står rasens namn? Om de inte ens tog hunden,hur kunde de då veta att det var en s.k ”kamphund”. Jag säger inte att detta ”rättfärdigar” hundens beteende,det ska ALDRIG behöva hända…MEN det händer,media skriver kamphund utan att egentligen veta vad det var för ras…så var karusellen igång.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.