Namninsamling emot att SKK stödjer jakt på vargar

Just nu pågår en namninsamling där man vill att Svenska Kennelklubben inte ska följa Svenska Jägareförbundets rovdjurspolicy. Svenska Kennelklubben ska däremot arbeta för kunskap kring de stora rovdjuren, och utbildning kring hur man skyddar sina hundar, dvs följa sina stadgar även när det gäller rovdjuren.

Enligt hemsidan om namninsamlingen är det så här idag: SKK följer Svenska Jägareförbundets (SJF) rovdjurspolicy, och eftersom de flesta rasklubbar och specialklubbar som t ex Svenska Brukshundsklubben är knutna till SKK så kan SJF räkna alla medlemmar i dessa förbund som stödjande deras linje kring vargen.
Just detta utnyttjas nu flitigt för att förespegla politikerna att hundägare generellt inte gillar varg.

Vill du skriva på eller läsa mera om namninsamlingen så finner du den HÄR

 

Fakta: hämtad från namninsamlingen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Namninsamling emot att SKK stödjer jakt på vargar

  1. Anita skriver:

    Jag gillar vargen, men samtidigt har jag en jakthund (man blir lite kluven). Hon är visserligen försäkrad mot rovdjursangrepp i och med mitt medlemsskap i Svenska Jägareförbundet.Jag fick information om namninsamlingen via e-mail. Jag har aldrig medgett att jag vill ha sådana e-mail. Därför hamnade det i skräpkorgen direkt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.