Agria söker djur som hjälper människor

För många människor kan ett djurs insats innebära skillnaden mellan liv och död eller livs-kvalitet och leda. Det är just detta som Agria vill lyfta fram i det nyinstiftade priset Årets Hjältedjur och söker därför fyrfotade kandidater.

Djur är ovetande om den stora insats de gör för oss människor när de berikar våra liv och ibland till och med räddar våra liv. Vi människor behöver dock påminnas ibland om detta och därför har Agria Djurförsäkring tillsammans med organisationen Manimalis startat en landsomfattande efterlysning efter djur som kan bli Årets Hjältedjur år 2009.

Årets Hjältedjur 2009 har instiftats för att uppmärksamma och belöna djur som på olika sätt visat hur värdefulla de är för oss människor. Vem som helst kan nominera ett eller flera djur på www.manimalis.se  eller www.agria.se  fram till den 27 oktober. Därefter utser en jury, bestående av representanter från olika djurägarorganisationer, vilket djur som blir Årets Hjältedjur år 2009.  

Djuret belönas med djurprylar från Agrishop för 1 000 kronor och om pristagaren säger mjau eller vov får denne dessutom gåvor från Pedigree eller Whiskas för cirka 2 000 kronor.

– Men det viktigaste priset av allt är ett stipendium på 25 000 kronor som ska gå tillbaka till djurets verksamhet eller till annan djurorganisation där pengarna kan göra nytta för andra djur, säger Henrietta Hansson, vd för Agria Djurförsäkring och initiativtagare till priset.

Den som vill nominera en kandidat gör det på www.agria.se/aretshjaltedjur  före den 27 oktober.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.