Chihuahuan var en ökenräv

ökenräv.jpg

Foto: Bo Jonsson/Skansen-Akvariet , expressen

I början på september fick en festival i Bjuv i Skåne besök av ett djur som man trodde var en bortsprungen chihuahua. Det visade sig dock vara ett mycket mera sällsynt djur för våra breddgrader, nämligen en fennek eller ökenräv, som i normala fall lever i Nordafrika och inte i Skåne. En person som inte har stor kännedom om rasen chihuahua kanske kan ta fel på ökenräven och en chihuahua, men visst borde man se skillnaden?

En fennek är minst av alla rävar i världen och känns igen av sina enormt stora öron, fenneken äter insekter och skopioner.  Ökenräven fick flytta till Skansen-Akvariets Rescue Center. Räven är illegalt importerad till Sverige och kommer inte att få stanna i Sverige utan får flytta till något av de större djurparkerna i Europa.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Chihuahuan var en ökenräv

  1. Elena skriver:

    HejLäste i en chihuahuabok att många forskare tror att chihuahuan härstammar just från ökenräven och inte från vargen så det kanske är därför dom är så lika? Dom har bla fontanell som bara chihuahua och maltesern har och det verkar som att maltesern är släkt med chihuahua lågnt bak i tiden.

  2. godistjejerna på 11år skriver:

    åhh! vad den var gullig, den sötaste vi sett. ”vi vill också ha en sån”synd att du inte fick behålla ökenräven. 🙁 den är ju så söööt!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.