Förlamad hund kan gå på nytt

Taxen Henry blev förlamad efter en ryggradsskada i november förra året. Men nu kan han gå på nytt med hjälp av en banbrytande behandling. Forskare vid Cambridge University tog celler från Henrys nos som hjälper tillväxten av nya nervfibrer och injicerade dem i hans ryggrad.

Metoden har även testats på råttor och efter en tid beslöt man sig för att även tillämpa behandlingen på hundar, eftersom det finns många hundraser som lider av ryggmärgsskador. Den framgångsrika operationen har väckt hopp hos forskarna om ett eventuellt botemedel för förlamade människor,skriver nyheter24

Paralysed dog walks again

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.