Hunden Sams oljemålningar säljs för över 10.000 kronor

sam.jpg

Hunden Sams oljemålningar säljs för över 10.000 kronor, läs hela storyn HÄR

Mary Stadelbacher köpte hunden Sam för några tior för fyra år sedan, då var Sam en herrelös hund. Idag är Sam 6 år gammal och en erkänd konstnär vars tavlor har ställts ut på bla atejée Denise Dibroi New York.

Hur kom det då sig att hunden Sam skaffade sig ett så orginellt yrke som konstnär? Sam började på en skola för servicehundar, men det visade sig ganska hastigt att Sam inte platsade bland de andra duktiga hundarna så han fick bryta sin utbildning.

Sams matte håller på med konst som fritidssysselsättning, hon tänkte då att om elefanteer kan måla så varför inte även hundar? På den vägen är det, Sam har idag med hjälp av matte målat inte mindre än 22 tavlor på duk, den dyraste av dem alla har sålts för över 11.000 kronor.

Sam gillar att måla i dystra mörka färger men fyller på med ljusare allt eftersom tavlan tar sin form. Man kan undra om färgvalet är Sams eget eller om matte har ett finger med i spelet?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.