Hund stympad till döds i Göteborg – ny galning lös

Sonen i familjen lämnade i söndags den 12-åriga hunden Lucinda av rasen Coton De Tuléar utanför Ica-butiken på Marklandsgatan i Göteborg, på måndag morgon hittades kroppen stympad och svårt sargad vid Askimsbadet.

Hundens svans var avklippt och man hade skurit upp buken med ett vasst föremål.

Bara en vecka efter att den 20-åriga Lerumsbon dömdes till rättspsykiatrisk vård för attacker mot husdjur, 13 katter och en hund, jagar nu polisen en ny hänsynslös djurplågare i Göteborg.

Jag reagerar väldigt kraftigt över detta, dels för att någon psykiskt sjuk idiot går lös där ute och så för att människor binder fast sina hundar utanför affärer. Lämna inte era älsklingar utan uppsyn, ni får skylla era själva över att sådant här händer. Hundar skall aldrig lämnas utan tillsyn utanför hemmet, detta gäller även i bilar.

Tänk på Lucindas sista minuter eller timmar i livet, den skräck och ångest som hunden fick gå igenom, detta förtjänar inget djur. Hoppas att alla ni som lämnar era hundar utanför affärer tar lärdom av Lucindas öde, annars har hon dött förgäves.

Hund stympad  och död

Hund plågad till döds

Hund och katt torterade till döds

  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hund stympad till döds i Göteborg – ny galning lös

 1. Ewa. skriver:

  Fy fan vad hemskt !!!

 2. Miss Borderline skriver:

  Tack för kommentaren på min blogg! Ja som sagt, det kan tydligen inte sägas för många gånger, och jag vet själv hur det var när jag var nybliven hundägare för 19 år sedan och hade satt min hund utanför en affär för första gången, morsan (som är hundinstruktör) höll på att gå i taket när hon hörde det och det var så JAG fick reda på att folk faktiskt stjäl uppbundna hundar utanför affärer tex.Fick precis reda på att hundens ägare är en granne till min mammas väninna så hunden bodde även ganska nära mig så säkert har jag mött den ute på promenad. Oerhört tragiskt, och stackars sonen som hade satt hunden utanför affären, det skulle ju vara hemskt för vem som helst men det är nog extra hårt/tungt när man är ung!MVH/Miss B

 3. Neomania. skriver:

  Usch! Aldrig i livet att jag lämnar min älskade pudel Joey utanför en affär, eller på något annat ställe, ens för 5 minuter!Gud så hemskt!Jag förstår inte hur man kan göra så!Men hur kommer det sig att hunden inte märktes av förrens på måndagen?Hade dom övergivit den?!

 4. maria skriver:

  Fy fasiken vilka sjuka människor det finnsdär ute! Men jag håller verkligen med dig, hur i hela friden kan man lämna sin hund utanför en affär, och i Göteborg?!?! jag kan förstå om man lämar hunden utanför lanthandeln där jag bodde förrut där det bodde knappt 200 personer, men i en storstad! knäppskallar!

 5. Björn Sundén skriver:

  Man måste kunna lämna sin hund utanför en affär, utan att löpa risken att den ska bli stulen. Det är inte fel på ägaren som gör det utan fel på den som stjäl hunden. Galningar har det alltid funnits och kommer tyvärr alltid att finnas. Vi skyller ofta på samhället och kanske är det så i det här fallet också. Men nu har vi det som det är och vi kommer inte att kunna ändra på det inom en överskådlig tid. Dock kan vi diskutera och tala om det, på så vis kan det komma en förändring så småningom.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.