Varning för oseriösa valpsäljare på internet

Nu var det dags ingen, vi fick tips om att det förekommer väldigt märkliga valpannonser på en sajt på internet. Man säljer registrerade Pomeranianvalpar för 4700 kronor och Chihuahua valpar för 4000 kronor.

Vi kan inte med säkerhet säga att dessa valpar inte är renrasiga eller att det som står i annonserna inte är sant, men vi ställer oss frågande till hur man kan sälja en Pomeranianvalp för 4700kr? En Pomeranian kostar idag allt mellan 17-25.000 kronor i Sverige. Kommer dessa valpar i annonsen från en så kallad valpfabrik utomlands? Excisterar valparna alls? Är dett en bluff?

Vi vill att alla ni som går i tankarna att köpa en valp via annonser på internet, börja med att kontakta Svenska kennelklubben och rasklubben för att fråga om mera information. Detta för att ni inte skall bli lurade på era pengar av bedragare.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Varning för oseriösa valpsäljare på internet

 1. Linnéa skriver:

  Var nog den annonsen som jag hittade. Tyckte det lät lite konstigt att dom var så billiga men valde att bara kolla med personen som sålde. Skickade ett mail och fick svar men jag tyckte det var lite konstigt för jag fick inga svar på frågorna jag ställde och texten var väldigt konstigt..bestämde mig för att skicka igen med lite andra frågor som registrerings nummer m.m. och fick då reda på att personen som sålde valparna bodde inte i Sverige och dom skickades hit om man ville köpa en. Så om dom finns eller inte vet jag inte. Så min sambo och jag sa nej så fort vi såg att valparna skickades till Sverige.

 2. Anna skriver:

  Det är nog klokt av dig att varna för dessa.

 3. Koola Viola skriver:

  Usch, jag tycker man blir mörkrädd när man bläddrar bland hundannonserna på nätet. Så mycket konstigheter. Hu.

 4. imsy skriver:

  Det osar smuggelhundar om det där!

 5. BeBest skriver:

  Ja något skumt är det. Detta att uppfödningen sker utomlands och valparna utannonseras i Sverige luktar bluff lång väg. :O)

 6. Sanaz skriver:

  Superbra inlägg! Jag har hört talas om många som blivit lurade på det sättet, de har blivit lovade en valp och efter att ha sätt in pengarna på säljarens konto har de aldrig fått valpen skickad till sig.En del påstår även att de bor i Sverige men tar handpenning inbetald till kontot och säger att de sedan om ett par veckor kan besöka valpen, men istället går de upp i rök.Jag själv skulle aldrig betala för något sådant över nätet, men det finns självklart godtrogna människor som tyvärr blir lurade av idioter som finns ute i världen!Jag tycker man ska köra på regeln ”Det låter för bra för att vara sant!” För oftast är det för bra för att vara sant..—————————————————————————————————————Och när vi ändå pratar om pommar och chihuahor 🙂 Finns det helvita pomeranianer? Jag själv har en chihuahua och om 2 veckor ännu en chi. Men pomeranianrasen har alltid intresserat mig och särskilt nu efter att ha varit hundvakt åt en 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.