Försvarsmakten vill returnera avlivad hund

Försvarsmakten vill returnera en hund till uppfödaren som de redan har avlivat, köpesumman var 187 500kr och dessa pengar vill försvarsmakten ha tillbaka.

Försvarsmakten köpte avelstiken Ofelia från kennel Rexguard i Fagervik, kort därefter upptäckte man att hunden hade hudallergi eller atopi. Försvarsmakten beslöt då att man ville returnera hunden till uppfödaren Bert Hörnfeldt och krävde köpesumman tillbaka.

Det har gått så långt att Försvarsmakten har stämt uppfödaren och då framkom det att hunden Ofelia redan har avlivats utan att uppfödaren fått vetskap om detta. Det kommer nu att bli en knivigare fråga hur man skall kunna returnera en hund som är avlivad? Uppfödaren hade tänkt ta tillbaka hunden för att se om han skulle kunna bli av med hundens eksem, men detta går ju inte att göra nu. Uppfödaren känner sig underlägsen Försvarsmakten och han upplever det som om de vill knäcka honom.

För en vanlig person så låter priset på 187 500 kr mycket men enligt Fredrik Frölén på Försvarsmaktens hundtjänstenhet är priset på Ofelia inte särskilt högt. 187 000 kronor är inte mycket för en avelstik.

Försvarsmakten kräver pengar för avlivad hund

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.