Hundvalpar övergavs att dö i Varberg

Två hundvalpar lämnades ensamma fastbundna vid en lastpall på Getterön i Varberg, natten till måndagen. Misstanke finns att hundvalparna lämnades som ”offer” för träning av kamphundar.

Troligt är att valparna har tillbringat hela natten mellan söndag och måndag fastbundna vid lastpallen. Man pratar nu om att vadslagning vid hundslagsmål förekommer i Varberg och att hundvalparna eventuellt lämnades där som träningsoffer för kamphundar. Det finns dock inga vittnen på att så skulle vara fallet, valparna har kanske lämnats där för att dö eller i hopp om att någon annan skulle ta hand om dem.

De båda tikvalparna var i gott skick och kommer troligen från samma kull, det är en slags blandras med inslag av vinthund. Just nu bor valparna på Djurskyddets jourhem i väntan på ett nytt permanent hem.

Valpar ämnade för hundslagsmål?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.