Länstyrelsen omhändertog 32 friska hundar

Länsstyrelsens djurinspektörer gjorde ett belsut om att omhänderta 32 hundar, trots att hundarna var helt friska. Beslutet baseras på att miljön de lever i ansågs vara farlig för hundarna, de kan bla skada sig på saker som finns på tomten så som gräsklippare och bräder.

Då hundägaren kom hem var hundarna borta, polisen hade varit där och transporterat hundarna till annan ort. Det finns vittnen som hävdar att hundägaren bryr sig mer om hundarna än om sig själva, trots det omhändertogs hundarna. Länstyrelsen säger att hundägaren ifjol fått tillsägelse om det allt för stora antalet hundar och den dåliga miljön hundarna vistades i. Hundägaren menar att han pga dåliga omständigheter inte kunnat minska på antalet hundar och hänvisar till kennelhosta och rävskabb. Hundägaren kräver att få tillbaka sina hundar, på fredag skall ett evetuellt beslut om upphävning tas.

Omhändertagna – 32 hundar i fint skick

Länsstyrelsen får bakläxa av länsrätten

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Länstyrelsen omhändertog 32 friska hundar

  1. Roger Sahlström skriver:

    känner mannen det handlar om, och har själv köpt en hund av honom. Det är absolut inget fel med varken han eller hundarna. Gladare och friskare hundar än hans har jag knappt sett innan. Mannen lever bara inte enligt normen. Bor ute på landet, i ett hus. Det är ordnat på gården där hundarna springer. Inget hundbajs eller annat skadligt för dom. Tillbringade 2 dagar där för att lära känna den hund jag till slut köpte. Veterinären hade inga som helst klagomål på hunden, eller mannen. Som han kände till. Hundarna lever bättre än vad många andra hundar gör. Ren idiot från myndigheterna att ingripa. Det finns andra hundägare de borde jaga. Han har nu fått tillbaks sina hundar enligt barometerna. Vilket är helt rätt.

  2. Anneli skriver:

    Jag blev chockad när jag i går slog upp tidningen och såg detta.Jag var hos mannen för ca 2 månader sedan och köpte en genomgo schäferblandning. När jag och min vän möter denna mannen på vägen upp till gården med ca 15 hundar runt sig får man en wow känsla som slår om kull en. Under de timmarna som jag och min vän var där förundades vi av hur bra hundarna hade det och att man inte såg en hundlort någonstans. På gården lever hundarna i en riktig ”Cesar Millan” idyll. Han lever för sina hundar.Jag är glad att han nu har fått tillbaka sina hundar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.