Labradorer har näsa för norska kronor

tik.jpg

Labradorer har näsa för pengar, trots att man säger att pengar inte luktar. Norska tullen tar hjälp av labradorer för att stoppa flödet av pengar över som flyter in och ut över gränsen.

Såkallade valutahundar skall sniffa till sig de norska kronorna både vid flygplatsen i Oslo och vid gränsen mot Sverige. Idag är det tillåtet att föra ut 25 000 norska kronor ur landet eller motsvarande 32 000 svenska kronor, utan tillstånd. Just nu vill många föra ut långt större summor än det, då norska kronan är rekårdhög.

Det är populärt att smuggla pengar över norska gränsen, bara de senaste åren har man beslagtagit ca 20-30 miljoner kronor. Man tror dock att det rör sig om närmare tre miljarder kronor som förs in och ut från Norge varje år.

Labradorer skall sniffa norska kronor

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.