Kamphund bet ihjäl sällskapshund

I förrgår blev en mindre sällskapshund ihjälbiten i Vattholm av en hund av kamphundstyp, en blandning av rottweiler och amstaff.

Ägarna, två unga tjejer blev båda bitna i händerna då de försökte gå emellan och förhindra attacken från kamphunden. Förgäves kämpade tjejerna mot den större hundens käftar som blev sällskapshundens död.

Polisen omhändertog den större hunden, det är ännu oklart vad som kommer att ske med den, först kommer ett mentaltest att utföras.

Sällskapshund ihjälbiten

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Kamphund bet ihjäl sällskapshund

 1. Malin skriver:

  Jag kan blir så jävla arg när jag läser om ”kamphundar”!!! För alla vettiga hundägare vet att VILKEN hund som helst kan bli en kamphund! Det är ägarna i detta fall som det är fel på inte hunden! Just att det är Rottweiler blandning så förstoras det upp ännu mer! Jag äger själv en Rottis/schäfer blandning och han är den goaste hund man kan tänka sig och han bor tillsammans med både barn och katter… Att det sen aldrig skrivs om när den söta lilla spetsen eller den snälla golden retriever går till attack mot sina ägare och andra tycker jag är väldigt konstigt eftersom just GOLDEN RETRIEVER står för flest attacker mot sina hussar och mattar i statestiken.. Tycker det är orätvist att vissa hundraser blir svartmålade bara för att deras ägare inte tagit sitt ansvar gentemot hunden! En hund kan inte välja sin matte eller husse och när en hund attackerar en annan hund eller människa så beror det oftast på att den blivit uppfostrad på detta sätt! Väldigt liten procent blir aggressiva helt utan orsaker… Det enda felet kamphundarna gör är att älska fel människa!!

 2. Transparent skriver:

  Jag förstår verkligen inte varför du fortfarande skvätter ditt onyanserade trams på denna blogg. Du har fått otaliga tillsägelser om att kamphundar inte är någon ras, utan en fackterm för vissa raser som tränas och används för kamp, om att det inte är ”kamphundar” som attackerar mest, att media skapar en helt förvriden bild av verkligheten genom att bara rapportera när ”kamphundar” attackerar. Varför skriver du som om det fanns ett motsatsförhållande mellan kamphund och sällskapshund? En amstaff t ex, som olyckligt ingår i facket kamphund, kan mycket väl vara en sällskapshund. Distinktionen mellan kamphund och sällskapshund är inte hundens ras, det är hundens uppfostran.

 3. Anna skriver:

  Nej Malin riktigt så är det inte. Alla hundraser är framavlade för ett visst syfte. Om du har en utpräglad jakthund så kommer dess jaktinstinkt TROLIGEN att ta över ibland så den sticker när man har den lös i skogen, även om den normalt är lydig. Jaktinstinkten är för stark. S k kamphundar är framavlade för att ”kämpa”. I bland kan deras instinkt också ta över.

 4. Evalotta skriver:

  Går man bakåt i tiden så är det många hundar med ”grym” historia,många fler än folk tror. Äger en amstaff tik själv,världens goaste hund men som kräver motion och träning precis som alla andra raser. Denna ”fackindelning” är skittråkig att vara med om…på kurser blir vi kallade för ”oss med den andra hundrasen” trots att ALLA i gruppen består av olika raser…Men VI är våra ”egna” enligt många. Dessa är djur,hundar,som alla behöver de uppfostran och kärlek. Men det är ingen aggresiv ras,den är inte mer elak än någon annan och framförallt så är den otroligt missförstådd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.