Hund attackerade kille på rullskidor

På söndag kväll blev en man i Borås som åkte rullskidor attackerad av en lösspringande hund. Hunden dök upp från ingenstans och efter att den bitit mannen försvann den lika spårlöst.

Det är skrämmande med alla dessa hundattacker på människor och djur. Bara i USA avlivar man var fjärde hund varje år pga att ägaren inte klarar av att hantera hunden. I USA finns det 64 miljoner hundar, så antalet avlivade hundar är mycket högt.

Hund attackerade man på rullskidor

Hund bet man på rullskidor

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Hund attackerade kille på rullskidor

 1. :)))) skriver:

  Håller helt med dig. Har själv blivit attackerad ett otal gånger i motionspåren de senaste 15 åren. En avservärt förhöjd försäkringsavgift på vissa raser ihop med en licens skulle säkert få bort de flesta oseriösa hundägare. Känner själv folk som avlivat både 2 och 3 hundar enbart för att de inte kunnat uppfostra dem rätt från början. Snacka om brott mot djurskyddslagen, för att inte tala om de personer som råkar komma i vägen för dessa mördarhundar.Går aldrig obeväpnad på vissa platser där jag vet att risken är överhängande. Det finns effektiva medel mot hundattacker. Kunskap är viktigt och fungerar bra på någorlunda normala hundar, men andra saker måste till där inget annat hjälper.

 2. :)))) skriver:

  I Malmö finns 3 registrerade Pittbulls, men på gatorna i Malmö med omnejd kan man utan större ansträngning hitta bortåt 100-150.

 3. :)))) skriver:

  När det gäller hundar är Sverige ett laglöst land. Lagar som styr importen av hundar är i stort sett obefintlig och har ett stort underhållningsvärde som kvällslektyr. Tror själv att detta beror på den lobby som hundägarna representerar och som högröstat motarbetar alla förändringar; som t. ex någon form av licens och förhöjda försäkringspremier för hundar som ligger i topp för hundattacker.Det skull vara till gagn för alla i ett civiliserat land och då särskilt för de seriösa hundägarna.

 4. Leo Beata skriver:

  Det är ju ägarna som ofta vill ha aggressiva hundar… eller så har hundarna försämrats mentalt pga felaktig avel som helt går på utseende och ”rastyp”…Människor har också glömt hur man umgås med djur – att dom faktiskt är levande individer!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.