Krigshunden Sabi återfunnen levande efter 14 månader i Afghanistan

dogback.jpg

Man har efter 14 månader återfunnit labradortiken Sabi levande, Siba fungerade som bombhund i Afghanistan tillsammans med en afghansk-australisk styrka.

Sabi har varit spårlöst försvunnen sedan i september förra året då truppen hon jobbade tillsammans med, hamnade i ett bakhåll. 14 personer skadades vid bakhållet och man kunde inte finna Sabi så hon förklarades som saknad i strid.

Men Sabi hade inte dött, hon hittades av en amerikansk soldat vid en isolerad patrulleringsbas. Sabi mådde utmärkt så någon måste ha tagit hand om henne under dessa 14 månader som hon varit ”saknad i strid”. Sabi har återförts till den australiska styrkan. Australiens premiärminister Kevin Rudd och USA:s befälhavare i Afghanistan, general Stanley McChrystal deltog i firandet av Sabis återkomst. Sabi ses som en stridshjälte över hela världen. 

Krigshund tillbaka efter 14 månader

Dog back after a year MIA in Afghanistan

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.