Hund på recept i stället för medicin

Flat coated retrievern Locka och Berner sennen Barozza har utbildats i syftet att fungera som vårdhundar. Man har gjort forskningar på hundar inom vården och det visar att hundarna har dämpat ångest och de har gett en positiv effekt på patienternas motorik och tal.

Sverige och två andra länder kommer i vinter att få vara med då man skall man ta fram en europeisk standard för professionellt arbete med hund i vården. Hundar inom vården bidrar till bättre livskvalité och sparar även in pengar på sikt. Forskingen visar att rehabiliteringen går fortare med vårdhundar, det minskar ångesten och oro och patienterna behöver ta mindre mängd mediciner.

Jag hoppas att man snart skall kunna få utskriven hundar på recept även till de patienter som vårdas i hemmen. Att läkarna och försäkringskassan skall förstå värdet i att en sjuk person har hund istället för att se det som ett hinder. Jag har fått den uppfattningen att försäkringskassan i en del fall anser att orkar man ha en hund eller häst så är man frisk nog att jobba.

Vovve istället för medicin

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.