Hundattacker ökar kraftigt i Östersund

hundbiten.JPG

Hundatacker ökar kraftigt i Östersund, polisen får i snitt in en anmälning per dag där en hund attackerat en annan hund eller en människa. Attackerna tas nu på största allvar och polisen har börjat vidta motåtgärder.

För fem år sedan inkom nästan inga anmälningar om hundattacker, idag inkommer en anmälan per dag, polisen är bekymrad över situationen i Östersund och även över hela landet. Det är ytterst sällan hunden det är fel på utan hundägaren som brister i tillsyn samt uppfostran. Hundar som har gjort sig skyldiga till attacker får genomgå metala tester och de som visar sig vara aggressiva avlivas, senast igår avlivade Östersundpolisen en hund. Hundarna kan också få koppeltvång eller munkorgstvång, vid omhändertagning blir det oftast avlivning.

 

Hundatacker ökar kraftigt

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Hundattacker ökar kraftigt i Östersund

  1. muraren22 skriver:

    …är väl samma problem som i södra Sverige…Många tvivelaktiga personer som har och tränar kamphundar…

  2. :)))) skriver:

    Håller helt med dig. Min son blev nyligen svårt skadad av en hund och själv har jag varit med om ett otal incidenter i joggingspåren som kunnat sluta illa. Alla har ingen hundvana och är inte intresserade av att veta. Hundägare har fått för sig att om folk inte vet något om hundar så får de som blir bitna skylla sig själv. Snacka om sjukt. På vissa platser, där det finns gott om hundar rör jag mig aldrig utan någon form av skydd. Har ofta hamnat i situationer där man stått ensam i skogen med en ilsken, okopplad hund, där ägaren står 200 meter bort och plockar svamp.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.