Varg har dödat flera hundar

Förra veckan dödades en jakthund och i helgen försvann ytterligare en hund, bakom attackerna ligger en varg som har synts till i trakterna runt Hova och Mariestad. Länsstyrelsens viltvårdare Gillis Persson säger att vargen är här för att stanna.

Det är inte lämpligt att låta sina hundar springa lösa i dessa trakter just nu, man uppmanar nu jägarna att vara försiktiga med att släppa lösa sina hundar för att undvika att ytterligare djur får sätta livet till. Vargen kan även ligga bakom de får som rivits i trakten den senaste tiden.

 Stövare dödad av vargar

 Tax dödad av varg

 Flera hundar kan ha attackerats

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.