Black Skin Disease – Alopecia X – Shampoo

shampoo(2).jpg

DERMagic Peppermint & Tea Tree Oil shampoo

Hos DERMagic HÄR kan ni läsa om olika produkter så som shampoo och balsam samt lotion som sägs hjälpa mot håravfall på hund.

Dessa produkter skall speciellt vara lämpliga för rasen Pomeranian och jag har varit i kontakt med uppfödarkollegor i USA som framgångsrikt har behandlat sina hundar med dessa produkter. Läs även deras blog HÄR

Någon här som vet om detta har hjälpt hundar här i Norden?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Black Skin Disease – Alopecia X – Shampoo

 1. Emma skriver:

  Är det Tea Tree Oil i? Trodde det var giftigt för hundar.

 2. Dog News skriver:

  Precis vad jag också har läst att det skulle vara giftigt för hundar? Det var en artikel i Expressen om en kändis kvinnas hund som blev förgiftad för några år sedan. Så hör jag då detta och bara undrar någon som vet något mera?

 3. Dog News skriver:

  Här står det att oljan INTE skall användas på djur http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1647 men ändå så används den tydligen i en större omfattning på hundar med pälsproblem åtminstone i USA?

 4. Dog News skriver:

  Här kan du köpa ett liknande shampoo i Sverige http://www.swecat.com/greenfields-dog-tea-tree-oil-shampoo-200-ml

 5. Dog News skriver:

  Kerstin Granlunds hund Majvor blev förgiftad av Tea Tree Oil, läs mera här http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9908/07/hund.htmlOljan påstås hjälpa hundarna mot infektioner, svamp, fästingar och annan ohyra. På Läkemedelsverket avråder man bestämt från all användning av tea tree-olja på hundar. – Med den kunskap jag har i dag skulle jag definitivt inte rekommendera oljan att användas på hundar, säger Katarina Hörnfeldt-Olsson, chef för särbehandlade läkemedel på Läkemedelsverket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.