Klinton är Årets Bragdhund! – räddade sin matte undan våldtäktsförsök

Bragdhund 2009.jpg

Blandrashunden Klinton räddade genom sitt rådiga ingripande matte My Lindqvist från ett våldtäktsförsök i centrala Halmstad den 15 augusti i år. För den insatsen belönas han nu genom att utnämnas till Årets Bragdhund 2009.

Det var när My skulle rasta Klinton en kväll i centrala Halmstad som överfallet skedde. Eftersom Klinton varit ensam hemma några timmar gick My till parken för att han skulle få springa av sig lite. I parken kom två män fram och frågade efter en cigarett. Därefter fick My en knuff så att hon föll till marken varefter den ene mannen satte sig grensle över henne. Då kom Klinton, som strosat runt i buskagen, till undsättning. Klinton jagade först bort den ene mannen, som sparkade mot Klinton för att hålla honom borta. Därefter vände Klinton mot den man som satt grensle över My. My själv hann inte uppfatta om Klinton bet eller bara morrade åt männen men oavsett räckte det för att få gärningsmännen att avbryta våldtäktsförsöket.

Läs hela pressmeddelandet på SKK HÄR

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.