Himlen får vänta på Hippie

dogheaven1.jpg

Jag läste igår en tårdrypande sann historie om hunden Hippie, som hade blivit dömd till döden efter att Länsstyrelsen beslutat om ett omhändertagande av honom. Hippies ägare hade misskött honom och han placerades tillfälligt på Mariedals hundpensionat hos Anna Berg.

Bara några minuter innan Hippie skulle avlivas gav Länsstyrelsen besked om att himlen fick vänta på honom. Hippie räddades i sista stund från att behöva somna in.

Allt började i förra veckan då Hippie omhändertogs, han i mycket dåligt skick, pälsen var glanslös och tovig. Klorna var så långa att de börjat krulla sig så Hippie kunde inte gå ordentligt.

Efter ett veterinärbesök hamnade Hippie hos Anna på hundpensionatet, där man tagit hand om honom och vårdat honom så väl att han nu kan springa runt som vilken hund som helst.

Sen kom det plötsligt ett beslut om avlivning från Länsstyrelsen, Anna var i från sig och ville göra allt för att Hippie skulle få leva. Då polisen knackade på hos Anna för att hämta Hippie för den sista resan, fattade Anna telefonen och ringde länsveterinären som gjorde det unika beslutet om att Hippie skulle få leva. Ett sådan beslut har länsveterinären i Halland aldrig tagit tidigare, men nu grundade beslutet sig på att Hippie hade tillfrisknat på ett mirakulöst sätt. Hippie väntar nu på att finna ett tryggt hem som kan älska honom hela hans pensionärstid ut.

Det är inte bara Anna som fick tårar i ögonen över beslutet även jag som läste detta sitter här med tårar rullande ner för mina kinder.

 

Himlen får vänta på Hippie

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.