Busschaufför körde över hund – stannade inte

På fredag kväll hörde passagerarna på Malmöbussen en dov smäll då busschauffören körde över en stor hund. Några passagerare längst fram bad chauffören stanna och titta efter men chauffören sa att han inte hade sett hunden.

 Efter att en man som satt längre bak i bussen  vädjat chauffören om att stanna, gav chauffören med sig och stannade. Mannen hoppade ur bussen och sprang bort till stället där hunden blivit överkörd, chauffören struntade dock i detta och hoppade åter in i bussen för att fortsätta färden.  Mannen som bett chauffören stanna såg hur asfalten var nedblodad, han ringde polisen som lyckades finna hundens ägare.

Enligt polisen har föraren till en buss eller bil ingen skyldighet att stanna ifall man kör på en hund eller katt, det är enbart vid  viltolyckor som man måste stanna.

 Detta låter mycket kallblodigt för mig, att låta en hund eller katt ligga kvar på vägen och plågas av sina skador borde ju liknas som djurplågeri?

 

Körde över hund – stannade inte

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Busschaufför körde över hund – stannade inte

  1. :)))) skriver:

    Ägaren får väl hålla hunden i koppel. Det är alldeles för mycket hundar som springer utan koppel i städerna. Vem kan hålla koll på alla dessa. Bussschaufören hade väl sitt att sköta. Vad gubben eller andra vill är ett märkligt förhållningssätt.Hundar hör inte hemma i storstäder utan koppel.

  2. Rebecka skriver:

    Vad fruktansvärt! Fullkomligt avskyvärt!Det spelar ingen roll om hunden hade koppel eller inte, den ska inte behöva lida.Kanske hade hundens halsband gått sönder?Det är INTE okej.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.