Nya regler om vem som får arbeta med sjukvård på djur

Djurägare kan behöva kontrollera behörigheten på dem som behandlar deras djur efter årsskiftet. Då träder riksdagens nya lag om behörigheter för djurhälsopersonal i kraft. Nu har Jordbruksverket beslutat vilka kompetenser som krävs för att få godkännande inom olika yrkesgrupper.
Det är sedan länge klart att en ny lag börjar gälla 1 januari 2010, som bestämmer vem som får arbeta med hälsovård på djur. Riksdagen har velat att det ska vara klarare regler kring vilka kunskaper djurhälsopersonal ska ha och vem som ska ha ansvaret vid behandlingar. Fram till i dag har till exempel inte djursjukvårdare eller de som arbetar med tänder på häst behövt visa upp någon särskild utbildning, skriver Jordbruksverket.
Läs hela artikeln HÄR
Den 12 januari överlämnade regeringen propositionen ”Verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård” till riksdagen. Här kan du ta del av frågor och svar kring denna.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.