Värdefull avelshund dödades av tåget – banverket ersätter 4 750

En värdefull dvärghund blev i somras överkörd av tåget, nära Laholm. Kennelägaren kräver banverket på 100 000 kr för förlust av sin värdefulla hund.

Enlig kennelägaren har denne förlorat ca 100 000 kronor sedan deras värdefulla avelshund blev påkörd av tåget, pengar som kennelägaren förlorat i avelsintäkter. Banverket vill dock bara ersätta hundägaren med 4 750 kronor enligt Svenska kennelklubbens tabeller.

Värdefull avelshund dödades av tåget

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Värdefull avelshund dödades av tåget – banverket ersätter 4 750

 1. Barbro skriver:

  Vad hade hunden på spåret att göra?Jag tycker inte att Banverket har någon anledning att ersätta alls.

 2. obs skriver:

  100 000 i parningsavgifter på dvärghund åter lite överdrivet. Vilken ras?

  • Dog News skriver:

   kanske man räknar valparna, vet ej om det var en tik eller hane. Men tex Pomeranianvalpar kostar upp emot 25.000kr per valp. Dvs det blir hastigt 100 000 kr. Men jag vet ej ras eller kön så jag kan ej svara på din fråga.

 3. Anna skriver:

  Att summan är för lite är självklart om hundägaren inte gjort fel. Men jag undrar också – hur gick det till? Hur kunde det komma sig att hunden befann sig ensam på spåret?

 4. trerk skriver:

  Har man inte full kontroll på sin hund skall den hållas kopplad. Har den rymt och sprungit upp på spåret så är det i alla fall hundförarens ansvar. Och är det en värdefull avelshund så torde ju han vara försäkrad och då kan man få ersättning från försäkringsbolaget. Så det verkar vara en oförsäkrad värdefull avelshund som man inte har full uppsikt på. skulle min hund vara så värdefull , så skulle han vara fullvärdes försäkrad, han är nu dubelt veterinärförsäkrad upptill 35 000kr, och han skulle absolut inte få springa lös på jobbet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.