Hundar är bättre än katter

image009.JPG

I en undersökning i England har man kommit fram till att hundar är bättre än katter, man har jämfört karaktären, intelligensen och användbarheten.

Vid undersökningen hade man 11 olika kategorier, hundarna vann sex och katterna fem, så det var ingen stor skillnad mellan djuren. Katterna har dock större hjärna och 1,4 miljoner fler hjärnceller än hunden i förhållandet till deras kroppsstorlek. Hundar är klart lättare att träna bli trogna sin husse eller matte.

Hunden och katten tävlade bla i följande grenar, man tittade på karaktärsdrag och storleken på hjärnan, där katten vann över hunden. Däremot har hunden funnits som husdjur längre än katten. Det går lättare att knyta band till hunden än till katten så här vann hunden över katten. Men vid popularitet så vann katten helt klart över hunden. Om man tittar på vem av dem så förstår ord lättast så är det förstås hunden, samma sak gäller problemlösning. Spinnan och morra det kan väl katten allra bäst, även om hundar är bra på att morra de med. Katten hade förvånansvärt nog bättre lukt, hörsel och syn än hunden, vilket var otippat. Däremot är hunden mera användbar än katten.

Läs mera i Daily Mails HÄR

Hundar vinner husdjursfighten

image006667866.gif

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hundar är bättre än katter

 1. :)))) skriver:

  Användbarheten av hundar är att lemlästa, som 11-åringen i Helsingborg och den 69-åriga damen nu i veckan. Det är hundens änvändbarahet i händerna på drägg.

 2. Kao skriver:

  Bättre än katter? På vadå? Att undergivet göra vad människan vill? Vad är det för intelligent med det? Egentligen.Kao

 3. Eva skriver:

  Vad korkat att jämföra hundar och katter på det sättet! Är så trött på dessa argument där människan är måttstock när det gäller intelligens t ex.

 4. DragonFaye skriver:

  Det tror du bara för att du inte träffat min Frenja. 😉 Kika gärna min sida för bilder på denna magnifika egenartade, intelligenta, underbara, drottning till katt! 😀

 5. DragonFaye skriver:

  Och för övrigt, lättare att knyta band till hunden än till katten? det är väl sjukt individuellt? Med mina små var det ömsesidig kärlek vid första ögonkastet och framförallt Frenja älskar mig på ett enormt sätt. Hon sitter i mitt knä i soffan och håller om mig med frambenen, älskar att pussas (minst två gånger i timmar ska det pussas och/eller tvättas på mig), sover med mig varje natt. Antingen i det klassiska knävecket, men även ibland på mitt bröst/mage. Och vid några tillfällen när jag ligger på sidan kryper hon tätt, tätt intill mig vid mitt solar plexus för att hon vill vara nära mig. Hon älskar mig, på ett sätt som inget annat djur kan göra. Och det är jag beredd att sätta mitt liv på.

 6. DragonFaye skriver:

  Varför inget svar på detta?

  • Dog News skriver:

   Jag har haft katter (flera) i över 20 år och haft hundar (flera) i 17 år, gillar både ock själva. Mina personliga upplevelser av dessa djur är nog att hunden haft lättare att knyta band till människan än katten.

 7. DragonFaye skriver:

  Jo men det är ju otroligt individuellt. De flesta är ju antingen hund eller kattmänniskor. Och givetvis går det lite lättare att knyta band till en hund då det ligger i dess natur. Men det jag reagerade på att det nästan lät lite nedlåtande om katten, som om den är SVÅR att knyta band till och hand hundar överlag är bättre djur.. Det tycker jag är en hemsk syn att se på det hela.. Har ett underbart exempel om hur det kan vara katt och människa mellan om det där unika bandet finns där. Läs gärna mitt inlägg! 🙂 http://blogg.aftonbladet.se/26704/2009/12/katter-ar-magiska-totalt-magiska-tack-min-alskade-underbara-frenja-for-att-du-finnsBless!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.