Djurens rätt vill införa körkort för hundägare

Sedan djurtillsynen flyttades från kommunen till länsstyrelsen har det blivit mycket sämre för djuren tycker Djurens rätt och jobbar för en ändring. Man är upprörd över den vanvårdade Schäferhunden som avlivades i Gällivare i förra veckan, detta skulle aldrig ha hänt om alla hundägare haft hundkörkort. På Djurens rätt har man länge jobbat för ett hundkörkort där man skulle gå en kurs och lära sig hur man sköter en hund och uppfostrar den.


Rykten sprids nu i Gällivare att mannen som vanvårdade Schäferhunden skall ha skaffat sig en ny hund! Vilken idiot (ursäkta) har sålt en hund till honom?

 

Körkort för hundägare

Chockbilden

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Djurens rätt vill införa körkort för hundägare

  1. RexMatte skriver:

    Hundkörkort låter bra i teori men att göra verklighet av det är näst intill omöjligt, tyvärr.Jag ser hellre hårdare straff för människor som inte sköter sina hundar och ännu hårdare straff för dem som vanvårdar en annan levande varelse på viset som med Schäfern i Gällivare och idag har ytterligare ett fall med vanvård kommit upp.Skrev om det på min blogg.

  2. PA skriver:

    JAG tycker vi skall införa samma som dom har i många andra länder ”Djurpoliser” Varför ligger vi så långt efter typ USA med detta…. Hur svårt kan det vara att tillvarata djurens RÄTT att leva ett gott liv…. och samtidigt skapar vi bra arbeten Jag röstar för djurpoliser och för hårdare straff för djurplågeri 6-24mån i fängelse beroende på grad av plågeri.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.