Jakthundar skadas av vildsvin

Det händer allt oftare att jakthundar skadas av vildsvin, enligt djurförsäkringsbolaget Agria så har man mottagit dubbelt så många anmälningar under det senaste året.

Ibland skadas hunden så allvarligt att man behöver avliva hunden, det har hänt tex att betarna skurit upp hundens buk. Vildsvinstammarna ökar och därmed också incidenter där hundar har skadats.

Själva kom jag i kontakt med en vildsvinsfamilj för något år sedan då jag var påväg till jobbet, plötsligt bromsade busschauffören in häftigt då han väjde för en sugga med fem små kultingar. De var en otroligt fin upplevese att se vildsvinsfamiljen på så nära håll.

Allt fler hundar skadas av vildsvin

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Jakthundar skadas av vildsvin

  1. Kao skriver:

    Vet att vildsvinen förökar sej med en otrolig hastighet.Är emot jakt på våra stora rovdjur, ja jakt i allmänhet. Vargjakten som pågår nu är en skam och gör mej bedrövad.Men när det gäller just vildsvin måste man kanske decimera stammen en aning….Man får hålla sin hund under uppsikt. Tragiskt naturligtvis när ens lilla vän dödas av ett annat djur eller dör på annat sätt.God fortsättningKao

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.