Lugnande D.A.P eller Zylkéne till din hund inför nyår

dap.jpg

Bara några dagar kvar till årets värsta mardrömsdag för våra husdjur, nämligen nyår med alla raketer och smällare. Det finns några olika preparat som du kan ge din hund inför denna fruktansvärda helg, nämligen D.A.P eller Zylkéne som du kan köpa hos din veterinär. Båda preparaten innehåller ett lugnande feromon.

 Jag har inte provat D.A.P men däremot Zylkéne kapslar provade jag en gång. Jag kan inte säga att mina hundar fick den effekt som jag hade hoppats på, men veterinären sa att olika hundar reagerar olika på Zylkéne. Man skall helst också börja med kapslarna en vecka innan nyår.

D.A.P. produkterna innehåller en syntetisk motsvarighet till hundens lugnande feromon (Dog Appeasing Pheromone). D.A.P. är ett luktämne (feromon) som tiken avger från juverområdet under digivningsperioden och som har betydelse för valparnas trygghetskänsla och bindning till tiken. D.A.P. produkterna används för att hjälpa hunden att känna sig lugn och trygg i sin omgivning.

 

smällarupproret får du tips och råd om hur du skall göra med din hund om den är rädd för raketerna.

 Raketerna många hundars skräck

Skräckhelg väntar för våra fyrbenta vänner

Nyårsafton en plåga för många djur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Lugnande D.A.P eller Zylkéne till din hund inför nyår

  1. Tuija skriver:

    Jag provade zylkéne till mina hundar. Tyvärr hade den samma effekt på mina, som på dina; verkningslöst.
    Jag provade även med Adaptil-halsband, som tyvärr också var verkningslöst. Halsbandet har förändrats från att ha varit ljusgrått och bredare till mörkare och smalare. Den smalare kommer jag inte att köra med igen. För det var bortkastade pengar.

    Tyvärr, just nu ser det ut som att vi får tillbringa våran nästa nyårsafton i badrummet med vattnet på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.