Över 430 smuggelhundar fast i tullen i år

År 2009 har tullen funnit över 430 hundar som man olovligt har försökt smuggla in i landet. Hundsmuggling omsätter stora summor pengar årligen, där de stackars hundarna oftast får sätta livet till.

I många länder säljs hundvalpar till ett betydligt lägre pris än i Sverige, detta har fått många oseriösa människor att smuggla in hundar till Sverige. Det går lätt att tjäna tusentals kronor per hundvalp. Tyvärr är det hundarna som får ta smällen då de smugglas in i landet under förskräckliga förhållanden. Man tejpar valparnas ben och nosar och packar dem sedan tätt liggandes i en låda eller kartong som förvaras i en trång bil.

Hundarna mår väldigt dåligt redan innan resan, oftast är de ovaccinerade och kan bära på olika parasiter som mask osv som kan smittas till människan. Om hundarna upptäcks av tullen blir de oftast avlivade.

Jag vill uppmana allla som tänker köpa hund att tänka till och inte understöda detta djurplågeri, köp en hund som är född och uppvuxen hos en seriös uppfödare. Den kanske kostar lite mera men då vet du att hunden har haft det bra och inte behövt lida. Du vet också att hunden är frisk då den säljs med veterinärbesiktningsbevis som är utfärdat tidigast 7 dagar innan du köpte valpen.

Rekordmånga hundar stoppade av tullen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.