Kungsörn dödade hund

Hunden Tea återfanns igår död efter att hundägaren hade sett en kungsörn lyfta från dikeskanten där hunden låg död i en pöl av sitt eget blod. Teas ägare Else Halvorsen säger till tidningen VG att detta var det värsta hon har upplevt.

Bichon Frisé tiken Tea brukade ofta springa lös på tomten i norska Veggli i Buskerud, hon var en social och trevlig hund som höll sig inom tomtgränsen. Då Else fann hunden hade örnen redan hunnit äta på den så Else förstod inte genast att det var Tea som låg där död.

Familjen har hört om flera smådjur som blivit offer för kungsörnen den senaste tiden. Till och med ett lamm på 60 kilo skall ha fallit offer för örnarna.

Hemma hos oss har vi flera rovfåglar som seglar över åkrar och ängar, jag håller alltid själva stenkoll på hundarna då vi är ute. Hemma i Finland förlorade en kennel sin kleinspitz då en rovfågel dök ned och greppade hunden i ryggen med klorna för att sedan flyga sin väg med sitt byte.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.