Varje år avlivas tiotusentals friska hundar på Irland

Hundar utan hem är en ideell förening som jobbar för att hitta hem till hundar som är hemlösa, övergivna eller avlivningshotade. Framför allt så importerar man hundar från Irland, där tiotusentals unga friska hundar avlivas årligen. Hälften av dem är greyhounds som avlats fram för kapplöpning, men blir avlivade för att de inte springer in till räckligt mycket pengar.

Hundar utan hem förmedlar även svenska hundar, men de irländska hundarna dominerar förmedlingen. På Irland är huden oftast en förbrukningsvara och ingen familjemedlem så som vi är vana vid.
Man är viktig med att rätt hund kommer till rätt ägare då man letar ny husse eller matte till en hund. På hemsidan Hundar utan hem kan du läsa mera om vilka hundar som just nu letar ett nytt hem, kanske just du har ett stort hjärta och ett varmt hem att erbjuda till en av de hundar som längtar efter värme och kärlek.

Irländska hundar hittar hem i Sverige

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varje år avlivas tiotusentals friska hundar på Irland

  1. Anna skriver:

    Vilken fin och informativ blogg du har. Kul att hitta en speciellt om pomeranian. Jag har själv en som sällskapshund.

    • Dog News skriver:

      Hej Anna,Kul att du hittade hit och tack för dina fina ord om min blogg. Jag önskar dig och din pom ett gott nytt år! Kram Susann

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.