230 miljoner upp i rök – hundarnas mardrömskväll

HappyNewYear_Salem.gif

I kväll går 230 miljoner kronor upp i rök, för så många miljoner köper svenskarna fyrverkeripjäser i år. Knappt har klimatmötet i Köpenhamn avslutats innan Sverige laddar inför årets högtid Nyårsafton, där det känns som om alla plötsligt har glömt miljöfrågan. Nu slår man på stort och skjuter upp fyrverkerier utan den minsta tanke på miljön.

Det är inte bara miljön som tar skada av fyrverkerierna, både vår husdjur och äldre människor far illa av det huvudlösa skjutandet som börjar redan veckan innan nyårsafton.

Många är de hundägare som har skrivit på Smällarupproret i protest mot fyrverkerierna. Smällarupproret startades av Stockholms kennelklubb för flera år sedan och växer för varje år. De flesta hundägare har inget emot om det skjuts fyrverkerier vid tolvslaget på nyårsnatten men kritiken gäller smällandet som sker flera dagar före och efter nyår.

Smällarupproret växer för varje år

Smällarupproret

230 miljoner upp i rök

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 svar på 230 miljoner upp i rök – hundarnas mardrömskväll

 1. :)))) skriver:

  Jag själv smäller på som bara fan. Hatar i stort sätt alla hundägare. Vill man ha det så lungt och skönt att inget för störa gullegrisarna så kan man flytta ut på landet.Hundägare är ett släkte för sig själv och fan visar de hänsyn mot andra vad gäller hundskitar och terroriserande hundskrällen inom bostadsområden. Själv hoppas jag att några hundjävlar stryker med av smällandet.

 2. Arrami skriver:

  …reagerar starkt på kommentaren ovan..men avstår debatten, man vet ju när det är meningslöst liksom! ;-)Tror att det går att få bort hundars rädsla för smällare/nyårsraketer…mina två ”vargar” älskar nyårsnatten och är alltid med…jag har aldrig underhållit deras rädsla med pjåskande och ”det är så synd om dig”-signaler…tror allt handlar om hur man fostrar hunden!Ha ett GOTT NYTT ÅR! 😉

 3. BeataMorot1 skriver:

  Totalt urkorkad kommentar högst upp…men men…provokationer skiter vi väl i idag?:)Min labbe bryr sig inte ett dugg om smällare och fyrverkerier…men förstår dock dem som har problem med det här…e ju en regelrätt tortyr!Vore bättre om smällandet var anvisat till EN plats och arrangerat av kunnigt folk!Inte en massa döpackade dumskallar som kan allt å inget med en snaps i vardera rangel-ben!!Gott Nytt 2010!//BGott Nytt

 4. DragonFaye skriver:

  Och katter.. Jag har avstått att träffa folk ikväll till förmån för att kunna finnas där till 100% för mina två små pyren.Jävla påhitt!

 5. :)))) skriver:

  Hundägare: Flytta ut på landet, där får ni det lugnt å skönt. De flesta vettiga hundägare som kan hundar skrattar åt såna clowner som er tre ovan. Dessa råd är från en instruktör: Skaffa rätt hund så slipper ni rädda hundar. Ta med hunden på övningar, t ex en skjutbana vid tillfälle och träna hunden tidigt. Vi lever i ett samhälle där man både får ge och ta, men fårskallar som ni har aldrig lärt er detta. Och detta är skälet till er menlösa hållning. Har själv haft 4 hundar av olika ras och haft dem med vid smällande och fattar inte ett skit av ert snack.

 6. BeataMorot1 skriver:

  hahahhah….nu måste jag bara få säga en sak till smilfinken ovan… Vad får dig att tro jag INTE tränar min hund vid skjutbanan??Där e han med ungefär en gång per vecka…vi viltspårar, han e en storartad apportör…han e med både i skog och när det jagas sjöfågel…dessutom e han tränad av mig och min far, som knepigt nog åxå e instruktör…plus domare vid jakt och viltspårning:))Så…:))))…skit ner dig! Å Gott Nytt År på dig!:)Ps…du säger att du inte förstår ett ord av vad vi säger…då läste du definitivt inte hur både jag och vargen i klockren klartext skriver att våra hundar INTE är skotträdda! Vad e det du inte hajjar??Tyckte det var så enkelt att till och med en lättdresserad apa skulle förstå texten!

 7. Dog News skriver:

  Vi bor ute på landet men här skjuts det fyrverkerier redan veckan innan nyår. Vi väljer alltid att stanna hemma med hundarna på nyår trots att de inte är skotträdda. Inget daltande med hundarna här inte.

 8. :)))) skriver:

  Vad fan gnäller du då om. De flesta friska människor får stå ut med hundägarnas vedervärdiga rovdjur i 365 dagar av hundskitar, ylande rovdjur på nätterna och attackerande och sönderbitna människor. I förhållande till det är smällande under en dag av 365 en bagatell av den skit ni rövhål ställer till med.Ut på landet med er. Bor ni i en stad bor ni i ett levande område och ju fortare du fattar det desto snabbare kan du flytta ut din röv och ta med dig din djävla räv också.På bilden ser du mest ut som en apa, det är min polare som tycker det. Jag tycker du liknar Arami när han e full.

  • Dog News skriver:

   Har du svårt med att förstå vad du läser? Vi bor redan på landet, vart menar du att vi skall flytta då? Du missar även poängen i att jag skriver att det skjuts fyrverkerier veckan innan och veckan efter nyår, detta är vad vi hundägare klagar på. Gott Nytt År!

 9. Ninapinas skriver:

  Nu är det ju så att man inte ens blir skonad på landet fr raketer. Faktiskt.Dessutom tycker jag att du resonerar som någon m ganska lågt iq.Du alltså..:))))

 10. :)))) skriver:

  Dog News: Det är för att du kan hundar. Dessa tre clowner har försökt inbilla folk här på bloggen att de är experter på allt vad som rör djur. Alla andra är idioter. Jag skulle själv aldrig köpa en hund jag inte kan hantera inom mitt sociala liv, vilket allt för många gör idag och allt för ofta blir det fel och andra får betala priset, däribland hunden som får avlivas.

 11. :)))) skriver:

  Dessutom är människor viktigare än hundar i alla sammanhang. Du, Dog News, skrev inte en rad när den där 69-åriga damen lemlästades av tre hundar, varav en var en kamphund. Ni snackar och snackar men har för lite förstånd. Ert resonemang är märkligt och stämmer inte ett skit med de brukshundsägare jag känner. Kanske skulle du skriva sagor för barn istället.

 12. :)))) skriver:

  Dog News: Om du hör rakter och du bor på landet, så flytta längre ut då om detta stör dig. Du kan ju flytta till månen, där är det lugnt och helt folktomt. Ta med dig de andra folkhatana också.

 13. Dog News skriver:

  Brandskyddsmyndigheterna vill förbjuda raketerna http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6367220.ab

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.