Skydda din hund mot kölden

vinterhund.JPGKung Bore har tagit ett ordentligt grepp om Sverige, vi hade – 15 grader i morse, jag kommer inte ihåg när vi senast skulle haft så kallt här på västkusten. Vi trotsade kylan och pälsade på oss ordentligt för att ta vår 1 timmes långa morgonpromenad. Hundarna visade trots kylan inga tecken på att vilja ta en kortare tur.

Men har du en hund som inte har en tjock vinterpäls så bör du tänka till innan du ger dig ut i kylan med din älskling. Du kanske behöver en vindjacka eller täcke på din hund för att skydda den mot kylan. Valpar under 6 månader klarar inte av kylan på samma vis som vuxna hundar. Tänk även på att du bör smörja in tassarna med en fet vattenfri salva, jag kan varmt rekommendera Propolis från Forever Living Products.

Det viktigaste är att hunden rör på sig under hela tiden som den är ute, så lämna den inte i en rastgård utan ta den på en promenad istället. Hundar som står i rastgårdar rör sällan på sig av sig själva. Lämna heller inte hunden i en kall bil och absolut inte bunden utan för en affär. Ta inte heller hunden med till isbanan där den kan skada sig ordentligt, samma gäller på isiga vägar, hundens ledband kan tex gå av.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skydda din hund mot kölden

 1. Monica Lindgren skriver:

  Verkligen värt att tänka på. Bra inlägg. Hoppas fler tar detta ”ad notan”

 2. Erika skriver:

  Hej hej!!Kan man smörja den salvan på öronen oxå? min ena hund e jättetorr på öronen.mvh erika

  • Dog News skriver:

   Hej Erika,Ja Aloe Propolis kan du smörja även på öronen på din hund. Den är även suverän för dig själv på vintern mot torra händer och fötter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.