30 procent av Storbritanniens hundar lider av övervikt

De åtta fetaste husdjuren i Storbritannien ska tävla om vem som kan gå ner mest. De abnorma husdjuren har matats med pizza, choklad och andra godsaker. Men nu är det slut på det roliga.
De åtta fetaste djuren i landet ska nämligen delta i en bantningstävling. Det fläskiga djur som gått ner mest under 100 dagar kommer att krönas till årets spänstigaste husdjur, skriver nyheter24

Det är veterinärföreningen PDSA som valt ut sju hundar och en katt, som alla är mer än 30 procent överviktiga. Tillsammans väger de förbluffande 191 kilo.  De överviktiga husdjuren måste tillsammans gå ner 74 kilo för att nå normalvikt. Under de 100 dagarna kommer de att gå på diet och ett specialutformat träningsprogram.  Vinnaren av tävlingen kommer tillsammans med sin ägare att få njuta av en husdjursvänlig semester. 

Statistik från PDSA visar att över 30 procent av Storbritanniens hundar lider av övervikt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på 30 procent av Storbritanniens hundar lider av övervikt

  1. Bitte skriver:

    Cirka 30% av alla svenska hundar är överviktiga eller feta. I storstäderna är cirka hälften av hundarna överviktiga – vilket oftast förnekas av hundägarna. Att utfodra sin hund fel, t ex med hushållets matrester (som ofta är för feta, för salta och har fel näringsvärde för hunden) är dålig hundhållning. Att låta hunden bli tjock är att acceptera att den kommer att bli sjuk och kanske också dö i förtid. En överviktig labrador dör t ex i genomsnitt två år för tidigt. Och två år en en stor del av ett hundliv. Ändå är det faktiskt både enkelt och effektivt att banta sin hund. http://www.dietdog.se är en sajt skapad för att hjälpa och stötta hundägare, både med information och råd om kost och bantning men också med motions- och aktivitetstips.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.