Hundägare förlorade sina hundar permanent

De tre hundar som Länsstyrelsen omhändertog från en man ifjol i Flens kommun kommer inte att återlämnas till hundägaren.

Hundarna bodde i ett källarutrymme instängda i små burar utan vatten. Efter att Länsrätten beslutade att omhänderta hundarna ansökte hundägaren om prövningstillstånd hos Regeringsrätten, vilken nekar prövningstillståndet till hundägaren. Man håller fast vid Länsrättens beslut pga att mannen vid upprepade tillfällen blivit ertappad med att hålla hundarna instängda i källaren trots de upprepade tillsägelser han fått.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hundägare förlorade sina hundar permanent

  1. Ewa. skriver:

    Hemskt bra att han inte får tillbaka dom !!!

  2. M. Beck skriver:

    Allt för många s k hundägare borde inte ha hund. Varför skaffa hund som man inte klarar av och som sedan får avlivas. Verkar helt sjukt. Fram för licens och lämplighetsintyg. Brottsbelastade personer, psykiskt sjuka och missbrukare ska helt enkelt inte få köpa hund. Hundarna missbrukas och oskyldiga drabbas.

  3. Pia Lindgren skriver:

    Håller med de två första. Sån person skall INTE ha djur av något slag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.