Danmark förbjuder 14 hundraser

Danmark planerar nu på att förbjuda 14 hundraser, två av raserna dvs pitbull och Tosa förbjöds redan 1991. Nu vill man även förbjuda nedannämda raser.

 • – Dogo argentino
 • – Amerikansk staffordshire terrier
 • – Fila brasileiro
 • – Boerboel
 • – Kangal
 • – Centralasiatisk ovtcharka
 • – Kaukasisk ovtcharka
 • – Sydrussisk ovtcharka
 • – Tornjak
 • – Sarplaninac
 • – Staffordshire bull Terrier
 • – Amerikansk bulldog

Dessa 14 hundraser skall förbjudas

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 svar på Danmark förbjuder 14 hundraser

 1. M. Beck skriver:

  Ett utomordentligt förslag. Vissa hävdar att folk kommer att blanda raser hejvilt för att komma undan, men det är ingen enkel historia. Finns andra hundar som passar bättre in i en storstad än dessa ovan.

 2. K E N skriver:

  Jag tycker vi förbjuder danskar.

 3. Elena skriver:

  Bra gjort!Alla jag känner som har skaffat sig så kallade ”kamphundar” har haft stora problem med dom.Senast i dag mötte jag en granne som valt att kastrera sin Dogo Argentino pg av agressioner och dominansbetéende

 4. M. Beck skriver:

  Det är synd om hunden också eftersom så många avlivas. Har tänkt på vissa raser som jag själv varit i kontakt med. Ambull t.ex-vem skaffar sig sådana kraftpaket. Det är denna ras som stått för de flesta allvarliga attacker i Danmark. Rasen är betydlig vanligare där än i Sverige. I USA är den och Pitbull, Rottweiler, Amstaf de mest angrepsvänliga. När dessa raser går till angrepp så märks det. Har själv haft dessa raser och rekommenderar inte dessa till folk som väger för lätt.Man ska vara hundkunnig och även gå handledarkurser, men även då kan det gå fall.

 5. Dannielle skriver:

  Ytterligare ett land där dem har ytterst lite kunskap om det hela, förbjuda raser hjälper inte ett smack.Det är idioterna till hundägare man ska sätta åt – inte hundarna.

 6. kingen skriver:

  Red baron, du rekommenderar inte någon som väger för lätt att äga dessa hundraser? Om din hund går runt och försöker dra iväg med dig helatiden så har du totalt misslyckats som hundägare och du är ytterligare en av de som ej bör ha hund.98% av hundägarna kan inte hantera sina hundar oavsett ras. hur ofta ser man inte en gammal tant eller gubbe gå runt med sin lilla jack russel 2 m framför sig med sträckt koppel totalt överlägsen sin ägare? När små hundar skällar och visar agg mot folk så skrattar alla och tycker det är gulligt. När en amstaff eller pitbull nångång mot förmodan gör likadant , då helt plötsligt skall kamphunden avlivas eller skjutas. Samma dåliga beteende två helt olika raser. Två helt olika bedömningar.En sak gemensamt, inkompetenta ägare.

 7. Magnus skriver:

  Ett extraordinärt och utomordentligt korkat förslag. Precis som kingen ovan redan avhandlat så beror det självklart på ägaren, ej rasen eller hunden – har aldrig gjort, kommer aldrig att göra. Vad som däremot borde tillämpas är när man skaffar hund, oavsett ras, att göra det obligatorisk att gå en valpkurs. Där kan tränaren sedan utvärdera om ÄGAREN behöver investera mer tid i att LÄRA sig hur man hanterar hunden. Oerfarna hundägare som får en krävande hund (oavsett ras) måste vara beredd på att betala med pengar, tid och engagemang för att lära sig ta hand hunden på rätt sätt. Vissa hundar (oavsett ras) kräver mer av sina ägare, andra mindre. Att kastrera en dominant hane är alltid bra (oavsett ras). Bara okunnighet och populistisk politik leder till så korkade beslut som i Danmark & Norge.

 8. Anna skriver:

  Ja visst är det bra att göra något åt problemet, men jag tror inte på denna lösning då dessa ofta män..nu får jag nog på halsen*S* som vill ha dessa hundar till dumheter kommer att hitta andra raser som går alldeles utmärkt att använda till detsamma syfte nämligen att skrämmas med. Man kan mixa Rottwelier, Dobberman och Terrier och sedan ge den lite stryk och hettsa den till angrepp så får man ett riktigt monster. Våra älskade brukshundar ser ingen ljus framtid om de är de nästa raserna att förbjudas. Ta raser som schäfer, Mallar, Risensnauzer, Rottweiler, Bouvier, mf alla dessa raser kan tillfoga stor skada om de inte uppfostras på rätt sätt. Jag tror att man istället ska rikta in sig på de personer som inte är lämpliga att föra hund än att rikta in sig på enstaka hundraser. Inte så att jag är emot att förbjuda farliga hundraser om jag trodde att problemet skulle vara avhjälpt med detta. Men tyvärr kommer problemet att finnas kvar i samma usträckning bara att dem som sköter sig kommer att straffas och förbjudas sin favoritras. Man kan inte straffa laglydiga duktiga hundägare för att det finns några idioter.

 9. Desdichado skriver:

  tur att vi män klara oss den här vändan också

 10. Rukuelll skriver:

  Dom borde ha förbjudit Rottweilwer, dobermann, och schäfer/ Schäferblandningar också.

 11. Sanna skriver:

  Danskarna och Norrmännen är hundrasister… vad blir det härnäst? och vad händer om man har en av raserna och förbudet plötsligt händer? kommer jag tvingas avliva då?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.