Djuren får också nya apotek

Nu förändras den nya apoteksmarknaden, förutom Apoteket AB är Apoteket Hjärtat samt Kronans Droghandel de största aktörer på den nya avreglerade apoteksmarknaden. Djurläkemedel kommer att ingå i deras sortiment.

Flera aktörer kan ge ett bättre utbud och bättre tillgänglighet för djurägarna, idag kan man vara tvungen att åka lång väg för att köpa medicin till sin hund eller katt. Man har för avsikt att utreda frågan om man kan införa e-recept för djur på samma vis som för männsikan så kan djurägaren lätt hämta ut sin medicin på vilket apotek som helst som har den produkten.

År 2008 sålde apoteken djurmedicin på recept för 665 miljoner kronor, och till sällskapsdjur för 192,5 miljoner kronor.

Nya apotek även för djuren

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.