VARNING för oseriösa valpannonser / försäljning på internet

Denna insändare nedan kom idag till Dog News via vår artikel om Varning för pseriösa dvärgspetsförsäljare på internet Sänd ALDRIG pengar till någon i förskott på en hundvalp eller annan vara, köp enbart valpar/hundar av uppfödare som du själva kan besöka och se valpen innan du betalar.

helena
25 januari 2010, kl 00:45
en av mina anställda gick på att få en pomeranier alltså utan kostn. hur dum kan man va? allt som krävdes av honom var att han skulle betala frakten och den skulle han sen få tillbax….. nåväl han skickade 1500 kronor men ack redan nästa dag fm så ringde de o skulle ha 3600 till… vi sa till honom men han betalade. på em ringde de igen och påstod att hunden satt i tullen på en fllygplats i frankrike och nu behövdes en ”coronavaccination” för 4500 och det skulle oxå återbet utom 500. nu började han lyssna på oss andra, och jag skulle ringa upp denna kontakt för att tala om att det var slut på spelet nu. Fick tel nr och under tiden jag ringde så slog jag in det på google och döm om min förvåning när jag fick napp… öppnade och där står ”svindleri på finn.no” jag ringde detta nr men mig ville man inte prata m, utan lade på o sen svara man inte mer… De ringde upp den tilltänkte hundmottagaren o talade om att om han inte skickade 4500 så skulle han få bet karantän i 6 mån samt bli anmäld till europadomstolen. Men nu sa han att det var slut. då blev de än mer hotfulla och sa att hunden skulle bli jättedyr o att allt var hans skyldighet att bet. Han ringde upp det bolag somskulle transportera hunden, men när de tillfrågades var allt de sa att han skulle glömma de pengar han betalt för det var svinleri alltihop o de rekommenderade polisanmälan. vilket kommer att ske idag… varning för denna typ av gratisvalpar!!! den kostade honom 5600 men det kunde ha varit betydligt mer. ikväll kom ett mail där de skulle ha ytterligare pengar för att det skulle bytas transportlåda och ett annat flyg för att han inte betalt 4500 än!!!!!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.