Herrelös kamphund tog spårvagnen till centrum – full kaos i Göteborg

apårvagn.jpg

Klockan 7.44 i morse fick polisen in ett annorlunda larm i Göteborg, en lös kamphund åkte ensam på spårvagnen från Hammarkulletorget in mot centrum.

Det var full kaos i stan då kamphunden satte skräck i alla morgonresenärer som var på väg till sina jobb. Som tur var vågade en kvinna fånga in hunden med hjälp av sitt bälte, en piketbil och flera polispatruller kom till undsättning. Hunden var jättesnäll och viftade på svansen, så larmet var obefogat men efter all media fokus har kamphundarna fått ett elakt rykte om att vara aggressiva. Man har identifierat hunden som Tyson via hans chip märkning i örat. Man har inte ännu påträffat hundens ägare som är en man i 50-års åldern från Angered.  

Hund tog vagnen till stan

Lös kamphund orsakade fullt kaos på spårvagn i Göteborg

Lös kamphund spred skräck

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Herrelös kamphund tog spårvagnen till centrum – full kaos i Göteborg

 1. Maria Jallow skriver:

  Det var INTE fullt kaos utan väldigt lugnt! Det var jag som höll kvar hunden på spårvagnen och jag kan erkänna att jag inte heller tycker att kamphundar är så roliga men mest för att de är starka och envisa men jag kunde inte heller tänka tanken på att hunden stack ut från spårvagnen och blev överkörd av en spårvagn eller någon bil med tanke på hur halt det är ute. Så jag fick lite panik när inte polisen dök upp förrän vid Redbergsplatsen. Jag jobbar som sfi-lärare och jag vet hur många invandrare är hundrädda och när en hund är lös och inte ens är kopplad – då blir det jobbigt för dem. Jag hade flera elever på vagnen…de är rädda för ALLA hundar, och det är jobbigt nog när de är kopplade. Den här lille rackaren var ute på äventyr och han var rätt förvirrad kände jag. Jag fick honom att lugna sig men han kände ju också att han inte var ”hemma”. Jag var lite skakis men allt gick ju bra som tur var! Lite kul att få läsa om händelsen efter denna morgon! Händer ju inte precis varje dag att man får agera ”djurpolis”! 😆

  • Dog News skriver:

   Kul att du tittade in på Dog News, Du är en hjälte kan man säga, du räddade hunden och även många andra som var mer eller mindre livrädda för Tyson. Vi behöver flera som du.

 2. K E N skriver:

  Det är ju det jag säger, göteborgare är konstiga. Vi förbjuder dem samtidigt med danskarna.

 3. Maria J skriver:

  De som var rädda hann nog inte riktigt bli så himla rädda, inte på spårvagnen iallafall. Försökte få veta om Tysons ägare hämtat honom men polisen ”visste inget”. Tror att om fler såg program som tex Mannen som talar med hundar eller Animal Police så inser man att alla djur är lika – de vill bara ha kärlek, omsorg och trygghet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.