Kennelägare vann tvist mot kommunen – får ha kennel i villaområde

Kommunen försökte sätta stopp för kennel Orkanens uppfödning av rottweiler i ett villaområde i Klippan. Länsstyrelsen upphäver miljö- och byggnämdens beslut om bygglov som fattades för ett år sedan.

Länsstyrelsen anser att man inte behöver bygglov för att driva kennel i villan, så nu är det fritt fram för kennel Orkanen att fortsätta föda upp sina rottweilerhundar i villaområdet. Ca 60-70 procent av Sveriges kennlar finns i lägenheter eller villor enligt artikeln i HD.

Kennelägare fick rätt mot kommunen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kennelägare vann tvist mot kommunen – får ha kennel i villaområde

  1. M. Beck skriver:

    Dags för ett inför ett förbud att vem som helst ska kunna avla hundar och sälja dem. I stort sätt varje land i Europa har klara regler för denna verksamhet. Vissa raser får överhuvudtaget avlas. Vad gäller vårt härliga land så dårder det total anarki vad gäller regelverk inom hunduppfödning.Särskilt i en kommun som Klippan där högerextremisterna använder vissa hundraser som vapen.Eller Rinkebyzlatan som vill ha RESPEKT.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.