Kennelägare vann tvist mot kommunen – får ha kennel i villaområde

Kommunen försökte sätta stopp för kennel Orkanens uppfödning av rottweiler i ett villaområde i Klippan. Länsstyrelsen upphäver miljö- och byggnämdens beslut om bygglov som fattades för ett år sedan.

Länsstyrelsen anser att man inte behöver bygglov för att driva kennel i villan, så nu är det fritt fram för kennel Orkanen att fortsätta föda upp sina rottweilerhundar i villaområdet. Ca 60-70 procent av Sveriges kennlar finns i lägenheter eller villor enligt artikeln i HD.

Kennelägare fick rätt mot kommunen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kennelägare vann tvist mot kommunen – får ha kennel i villaområde

  1. M. Beck skriver:

    Dags för ett inför ett förbud att vem som helst ska kunna avla hundar och sälja dem. I stort sätt varje land i Europa har klara regler för denna verksamhet. Vissa raser får överhuvudtaget avlas. Vad gäller vårt härliga land så dårder det total anarki vad gäller regelverk inom hunduppfödning.Särskilt i en kommun som Klippan där högerextremisterna använder vissa hundraser som vapen.Eller Rinkebyzlatan som vill ha RESPEKT.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.