Påkörd förfrusen hund överlevde – ingen vet hur man skall behandla hans frostskador

I måndags lyckades en vuxen hund själva öppna ytterdörren och ta sig ut, tillsammans med tiken rymde även familjens två 4 månader gamla valpar. En granne lyckades fånga tiken och en av valparna men den andra valpen var spårlöst försvunnen i kylan.

Två dygn senare fann man valpen Junior intill grannens kattlucka, han var genomfrusen och hade fått frostskador på öronen och hudavskrapningar på kroppen. Junior var även påkörd av en bil och hade skador på bäckenet.

Nu har Juniors frostskador blivit så allvarliga att ingen kan förstå att Junior lever, man vet inte heller hur man skall behandla honom. Just nu behandlas han med antibiotika och med Norspanplåster som innehåller morfin. Junior hade först blåsor på magen som nu har förvandlats till öppna sår, läget är kritiskt och ingen kan säga hur det kommer att sluta då man inte ens vet hur man skall behandla honom.

Överlevde nätter utomhus, hittades intill kattlucka

Valpen Junior ensam i kylan

Junior i sämre skick efter frostskador

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Påkörd förfrusen hund överlevde – ingen vet hur man skall behandla hans frostskador

  1. BeataMorot1 skriver:

    stackars lilla jycke…hoppas de hittar nåt bra sätt att läka honom…så han slipper avlivning!:(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.