Hundägare opererade själva cancersjuk hund – åtalas för djurplågeri

En hundägare i USA hade inte råd med att låta operera sin 14-åriga tiks cancertumör, utan gjorde ingreppet själva, nu åtalas han för djurplågeri.

Då hundägaren fick reda på att hans labrador Nikita hade drabbats av cancer, skaffade han det nödvändigaste vad han tyckte att han behövde för att utföra en operation hemma. Han opererade sedan sin hund och sydde henne så gott han kunde.

Det var inte fråga om ”om hunden” skulle få en infektion utan ”när” skulle dens sår bli infekterat. Hundägaren blev förståss tvungen att söka veterinärvård och då uppdagades det att han själva experimenterat och opererat sin hund hemma i vardagsrummet.

Förståss kontaktade veterinären djurskyddsnämnden och nu är hundägaren åtalad för vanvård alternativt djurplågeri. Hundägaren anser fortfarande att han inte har utsatt sin hund för djurplågeri. Enligt honom är djurplågeri då man slår eller sparkar sin hund.

Hunden fick en tumör – ägaren opererade

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundägare opererade själva cancersjuk hund – åtalas för djurplågeri

  1. M. Beck skriver:

    Sånt händer här också och ännu värre saker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.