Hund ihjälbiten av vargar

wolf18.gifEn västgötaspets som enbart hölls för sällskap har hittats ihjälbiten av vargar bakom en utebygnad på hundägarens gård i Jörlanda.

Västgötaspetsen brukade alltid gå lös på tomten, den höll sig inom sitt eget ”revir” men i veckan blev den attackerad av en eller flera vargar. Ägaren hittade hunden bakom ett uthus, länsstyrelsens besiktningsman Bertil Andersson kunde konstatera att den blivit ihjälbiten av varg.

Hund dödad av vargar

Sällskapshund vargdödad i Jörlanda

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hund ihjälbiten av vargar

 1. nikanor skriver:

  hemfridsbrott

 2. bofinke skriver:

  Vargkramarna påstår att vargen inte tar hundar, men tar han hundar så är det jakthundar. De där vargarna visste tydligen inte att västgötaspetsen inte var en jakthund.

 3. Korven skriver:

  Snömängden kan göra det svårt för vargarna att jaga och hitta föda. Sackars djur att behöva äta hund. Bättre är att lägga ut några feta får i skogen.

 4. Gusta skriver:

  ”Vargarna hade lämnat hunden orörd, dvs bara bitit ihjäl den inte ätit på den”låter mer som om att hunden dödats av en annan hund.Det är inte många av de vargdödade hundar som lämnats intakta!Bofinke: ”Vargkramarna påstår att vargen inte tar hundar”Du har fel, det finns vargkramare som lägger ut långa listor med vargdödade hundarhttp://www.vargreviret.com/vargdodade_hundar.htmoch de flesta vargdödade hundar är ju jakthundar

 5. bofinke skriver:

  Kan hålla med om att det är konstigt att inte vargarna har ätit upp hunden.Man får väl lita på att besiktningsmannen kan sitt jobb.Hur som helst är det för mycket varg, när den blir så närgången, skadar nog inte att skjuta av några.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.