Kennel i Ängelholm vanvårdade 33 hundar

Över trettio hundar beslagtogs i början på veckan på en kennel i Ängelholm. Hundarna hade en längre tid levt i misär, det fanns urin och avföring överallt i bostaden och hundarna hade avföring i pälsen.

Det fanns ett tillstånd där kennelägaren hade rätt att hålla 9 hundar, men i bostaden fanns det 33 hundar vid inspektions tillfället. Enligt djurinspektören var det rena kaoset och skötseln så dålig att man beslöt att omhänderta hundarna omgående. Kennelkonsulenten som besökt kenneln anser att en ensam person inte klarar av att ta hand om 33 hundar själva. Uppfödaren riskerar uteslutning ur Svenska kennelklubben.

Hos polisen skall man nu göra en bedöming av hundarna och se vilka som har en chans att leva ett bra liv och vilka av dem som skall avlivas. Kennelägaren riskerar åtal.

33 hundar levde i misär på kennel

Vanvård på kennel i Ängelholm

33 hundar vanvårdades på kennel

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.